Köpinformation

Hur levereras era produkter?

Beroende på storlek på din order, så levereras ordern till ditt närmaste ombud eller till din brevlåda. Vi levererar just nu med DHL och Postnord.

Våra produkter kan vara skrymmande, och i vissa fall om du har beställt flera produkter kan de komma i flera paket. Det innebär att du då får mer än en avisering.

Vi använder till största del e-handelspåsar med bärhandtag. Detta eftersom det är enklast att bära med sig från utlämningsställe. Ibland skickar vi i kartong, då främst vid beställning av flera produkter för att få plats med mer i förpackningen.

Våra Folkness-täcken är  vakuumförpackade för att ta mindre plats. De är olika hårt vakuumförpackade för att kunna få plats med flera i ett paket när det behövs. Detta för att minska både volym och onödig transport där det kan minskas.
Vi vill mest bara informera om det, så att ni som kunder vet varför de kan vara olika "platta" vid leverans. Folkness-täckena fluffar upp sig snabbt efter de tas ut ur förpackningen! 

Ångerrätt/Öppet köp

Du har alltid 60 dagars ångerrätt hos oss och den börjar gälla från den dagen du mottager din produkt. Ångerrätten gäller enbart oöppnade originalförpackningar. Har du öppnat förpackningen gäller ett returförfarande, som du kan läsa mer om nedan.

Hur lång är leveranstiden?

Du kan räkna med 1-4 dagar.
Vi gör alltid vårt bästa för att du ska få dina produkter så snabbt som möjligt. Oftast skickar vi samma dag eller dagen efter du lagt din beställning. Vid tillfällena vi har REA eller liknande kan leveranstiden vara längre.

Vad kostar frakten?
Frakten är gratis.
Hur gör jag om jag vill göra en retur?

Det vore tråkigt, men givetvis ska även det vara enkelt.
Kontakta oss för att påbörja ett returärende, så hjälper vi dig!

När du fått hem din vara får du naturligtvis öppna och inspektera den. Vill du ändå göra en retur så ska den skickas till oss oanvänd och i nyskick. Täcket och örngott är hygienartiklar, och Folkness förbehåller sig rätten att göra ett värdeminskningsavdrag på upp till totala ordervärdet om produkten använts i större utsträckning än nödvändigt vid inspektion.
Använd gärna samma förpackning som den levererades i. Kontakta oss på hello@folkness.com om du vill göra en retur. Vi gör så för att du ska kunna skicka tillbaka produkterna på bästa sätt, kanske behövs nytt emballage osv, och då kan vi skicka detta till dig. Vi debiterar ingen returkostnad.

Vad kostar en ev retur?

Inget!

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt/mina paket i tid?

Om du inte hämtar ut ditt/dina paket i tid hos ombudet, så skickas det automatiskt tillbaka till oss. Vi debiterar då dig den kostnaden, eftersom det innebär en förhöjd avgift från vår leverantör. Vi lägger inte på någon extra kostnad utan du får då stå för den faktiska kostnaden från transportören. Den kostnaden varierar beroende på hur stor försändelsen är. Med alla omkostnader är kostnaden för tillfället från 129 kr och upp till 199 kr per kolli. Vi justerar detta på din faktura från Klarna eller debiterar dig via annat valt betalsätt.