Vad är Folkness-täcket?

Är det bara ett vanligt täcke, eller?

Spontant kan man kanske tro det. Men ett vanligt täcke är inte gjort för att agera på egen hand. Med synliga kanalsömmar som håller fyllningen, ganska kraftiga och mindre fina sömmar i ytterkanterna. Yttertyget är heller inte anpassat för att vara närmast kroppen. Så brukar det se ut. Det kräver ett påslakan mer eller mindre.

Folkness-täcket är en kombination av täcke och påslakan. Med vissa anpassningar för att få en bra funktion som gör att Folkness täcken hanteras så smidigt som möjligt, samtidigt som utseendet inte ska skilja sig mot vanliga påslakan. Till exempel så sitter allt ihop, delarna är ihopsydda, vilket gör att täcket aldrig rör sig i påslakanet – det ligger alltid jämnt och fint hela vägen ut till kanterna.

Ditt nya lifehack!

Sluta krångla med påslakan.
Det kan vara ett jobbigt moment att trä på påslakan på täcken, som du enkelt slipper med Folkness.

enkel-baddning-mobile

Passformen!

I Folkness-täcket sitter allt alltid på plats. Inga mer tomma ytterkanter, inget täcke som glider runt eller åker ur påslakanet, inga knölar eller något upp och ner. 
Alla delar i Folkness-täcket sitter ihop, och har därför en helt perfekt passform.

Det du ser

Yttertyget är percale i 100 % ekologisk bomull. Noga utvalt för rätt funktion – att kunna släppa igenom vatten för enklare tvätt och tork. Vår percale har en trådtäthet 200 TC.

Det du inte ser

Fyllningen består av polyester, och värmegraden är medelvarm. För rätt funktion och så kort torktid som möjligt håller en mikrofiber fyllningen på plats, istället för ett tjockt eller flera lager tätt tyg.

Fräschheten

Hur ofta tvättar du ditt täcke?
Precis, inte så ofta.
Med Folkness-täcket får du en helt ren och fräsch produkt. Varje gång.

Passformen

Trött på att skaka rätt täcket i ditt påslakan?
Folkness-täcket har inga lösa delar, vilket garanterar en perfekt passform, alltid. 

Det du ser

Yttertyget är percale i
100 % ekologisk bomull. Noga utvalt för rätt funktion – att kunna släppa igenom vatten för enklare tvätt och tork. Vår percale har en trådtäthet 200 TC.

Det du inte ser

Fyllningen består av polyester, och värmegraden är medelvarm. För rätt funktion och så kort torktid som möjligt håller en mikrofiber fyllningen på plats, istället för ett tjockt eller flera lager tätt tyg.

Fräschheten

Hur ofta tvättar du ditt täcke?
Precis, inte så ofta.
Med Folkness-täcket får du en helt ren och fräsch produkt. Varje gång.

Passformen

Trött på att skaka rätt täcket i ditt påslakan?
Folkness-täcket har inga lösa delar, vilket garanterar en perfekt passform, alltid. 

Tvättas enkelt

 • Folkness produkter klarar att tvättas i 60 grader.
 • Har du en normalstor tvättmaskin ryms ett Folkness-täcke i maskinen. Gäller både enkel- och dubbeltäcken. 
 • Vi rekommenderar att inte använda sköljmedel.

Torka

 • Hängtorka eller torktumla. Båda funkar fint! Snabbast går det givetvis att torktumla, men det går snabbt att hängtorka också. Häng upp täcket på morgonen/förmiddagen så kan du gå och lägga dig med täcket på kvällen utan problem! 
 • I en normalstor torktumlare ryms ett Folkness-täcke.

Tips för tvätt

 • Ofta samlar man all tvätt av sängkläder till ett tillfälle. Ett så kallat tvättberg. Testa att utmana det. Dels för att göra det smidigare för dig själv, men också för att inte övertvätta.
 • Du kan tvätta Folkness med samma intervall som du vanligtvis tvättar dina vanliga sängkläder. Dock skulle vi rekommendera att tvätta Folkness täcken när det behövs, snarare än att göra som du alltid gjort. Din partners täcke kanske behöver tvättas oftare än ditt? Eller tvärtom för den delen. Med Folkness-täcket känns det enklare eftersom du inte behöver trä av och på påslakan. 
 • Tvätta underlakan och örngott med tätare intervall än täcken. Dessa är svårare att vädra, och du ligger på dem under hela natten. (Självklart finns det omständigheter som gör att man måste tvätta alla sängkläder lika ofta. Om man har husdjur i sängen, man svettas mycket, har hudproblem eller liknande. Det avgör man själv så klart.) 
 • Vädra täckena så ofta du kan, kanske kan du vända på dem och använda några dagar till?
 • Strunta i att bädda någon gång ibland – kvalster gillar värme, men inte frisk luft eller ljus.
 • Alla Folkness produkter klarar att tvättas i 60 grader. Vilket är kanon om det är smutsigt. För textilprodukters livslängd är det dock snällare att köra tvätten i lägre temperaturer och på ett kortare program. Dagens tvättmedel är så pass bra att 40 eller 60 grader gör liten skillnad. För miljön är ECO program det bästa. Det vet ni så klart redan, men vi säger det ändå. 

Tips för torkning

 • Folkness täcken funkar lika fint att hängtorka som att torktumla.
 • Vi anpassade Folkness-täcket för att klara av torktumling, då vi tror att den breda allmänheten använder sina torktumlare, och i alla fall vill ha möjlighet att kunna göra det för att förenkla sin vardag. Dagens moderna maskiner är energieffektiva så vill man använda dessa ofta kan det vara värt att välja rätt maskiner. Eftersom vi förespråkar att inte övertvätta, så hoppas vi att torktumlaren heller inte körs i onödan.
 • Det funkar givetvis fint att hängtorka. Tvätta och häng upp det på morgonen/förmiddagen så är det torrt på eftermiddagen.
 • Beroende på din torktumlare så är Folkness-täcket torrt och fint efter programmet. Om det inte är helt torrt – kör en kort stund till. Ta gärna ut det och vänd lite på det innan du lägger in det igen. 
 • Torktumla som det är, utan tillbehör som bollar eller liknande.
 • Njut sedan av att lägga dig med ett helt rent Folkness-täcke. Inte bara med ett rent påslakan och ofräscht täcke.

Brukar du stryka dina sängkläder?

Testa att steama istället!
Funkar finfint.
Steama täcket direkt på sängen eller häng upp det över något lämpligt och steama det hängande. 
Så enkelt!

Vill du ändå stryka täcket?

Det funkar fint med en prick på strykjärnet. Kör man varmare riskerar man att platta till täcket, och man vill ju ha det så fluffigt som möjligt.

pexels-cottonbro-4107183-scaled.jpg