Folkness blogg

Så slipper du skrynkliga täcken

26 oktober, 2023

Några tips på hur du slipper skrynklor

Vissa tycker om den lite ofixade känslan av skrynkliga täcken, andra absolut inte. Här kommer några snabba tips för hur du håller ditt täcke krispigt och slätt:

1. Investera i en steamer
Införskaffa en steamer som enkelt ångar bort veck och gör täcket slätt. Steama täcket hängande över en klädställning eller direkt på sängen. En steamer funkar ju givetvis alldeles förträffligt för dina kläder också.

2. Spraya med vatten
Fyll en sprayflaska med vatten och spraya vatten jämnt fördelat över täcket. Dra med handen över skrynklorna, använd båda händerna vid behov och släta ut tyget. Låt torka. Tadaa, vecken är som borta och kvar på sängen ligget ett slätt täcke. Detta enkla tips funkar bättre än vad du kanske tror. 

   

3. Skaka täcket innan det torkar
Detta gäller för dig som torktumlar.
Så fort täcket är färdigtvättat tar du ut det ur tvättmaskinen och skakar det ordentligt innan du stoppar in det i torktumlaren. Lägg täcket på sängen direkt efter att tumlaren är klar och medan täcket fortfarande i varmt. Resultatet blir en skrynkelfri säng.

Om du hängtorkar ditt Folkness-täcke, är det en bra idé att så snabbt som möjligt ta ut det ur tvättmaskinen och även då skaka det innan du hänger upp det för torkning.

4. Fokusera på annat
Vad är väl ett skrynkligt täcke? Låt sängen leva sitt liv med lite veck och skavanker och ägna dig åt saker som gör dig glad och som berikar ditt liv i stället. Investera i ett Folkness och släpp bekymret med såväl påslakan som en perfekt bäddad säng. Allt ordnar sig.